Nyílt levelet hamisítottak a Veszprémi Petőfi Színház nevében, a társulat rendőrségi feljelentést tesz

2019. szeptember 1., 10:33

Szerző:

Hamisítvány az a két napja terjedő nyílt levél, amelyben valaki a Veszprémi Petőfi Színház nevében azt követeli, hogy ne nevezzék ki újra a társulat igazgatójának a jelenlegi vezetőt, Oberfrank Pált – derül ki a Veszprémi Petőfi Színház erről szóló Facebook-posztjából.

A „segélykiáltásról” író állítólagos nyílt levél azoknak a társulati tagoknak aláírása nélkül jelent meg – hírt adott róla a 168 Óra is –, akik most rendőrségi feljelentést tesznek, hogy kiderüljön, ki fordult a nyilvánossághoz a nevükben mindenféle felhatalmazás nélkül. Szombaton egy rendkívüli ülés után kiadtak egy közleményt is, amely szerint  a nyílt levelet nem a társulat írta, a tartalmáról pedig a társulati tagok nem akarnak nyilatkozni. Jelentkeztek egy közleménnyel a vendégművészek is, akik azt állítják, megdöbbenéssel olvasták a nyílt levelet, amely visszaél a munkájukkal és a szakma hitelével, hamis állításokat fogalmaz meg a színházi vezetésről a közelgő igazgatóválasztás és az október 13-i önkormányzati választás befolyásolásáért. 

A botrány egyébként nem a nyílt levéllel, hanem egy bejelentéssel kezdődött, amelyet a Veszprémi Petőfi Színház egyik névtelenséget kérő színésznője tett Oberfrank Pál ellen. Az ügyben a rendőrség jelenleg személyi szabadság megsértése miatt nyomoz, Oberfrank Pál hamis vád miatt perel.