Véletlenül se kattintson, ha ilyen levelet kap

Elsősorban cégek a célpontjai az egyik legújabb adathalász próbálkozásnak.

2024. január 11., 20:03

Szerző:

Újfajta átverés terjed, mellyel az e-mailezéshez használt belépési adatainkat szeretnék megszerezni. Az eddig ismert próbálkozásoktól eltérően ez a levél tökéletes magyarsággal íródott. A HVG cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy az adattolvajok elsősorban a nagyobb szervezeteket célozzák meg és azt írják, valamennyi e-mail-fiókot áttelepítenek az új Outlook Web app 2024-be, melyhez valamennyi aktív fióktulajdonosnak igazolnia kell magát a levélben elhelyezett linken keresztül.

Az emailben határidőt is szabnak a „feladat” végrehajtására. Azt írják, amennyiben valaki nem végzi el a kért dolgokat 24 órán belül, annak felfüggesztik a fiókját.

Természetesen ilyesmiről szó sincs, a hivatkozásra pedig soha, senki ne kattintson – ha a megnyíló oldalon megadja az adatait, azok a rosszindulatú felek kezében landolnak, akik ezután visszaélhetnek azokkal – figyelmeztet a cikk. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Pexels)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.