Véget ér a vita az Országgyűlésben

Lezárul a Magyarország 2023-as központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája pénteken az Országgyűlésben.

2022. június 24., 08:06

Szerző:

Az előterjesztést és a hozzá kapcsolódó állami számvevőszéki (ÁSZ) véleményt összesen 30 órás időkeretben tárgyalja a parlament, pénteken 8 órakor kezdődik a vita; az ülésnap várhatóan 16 órakor zárul. 

A kormánypárti képviselők a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetésének, míg az ellenzéki képviselők az adóemelések és a megszorítások költségvetésének nevezték a 2023-as büdzsét az általános vita eddigi szakaszában.

(Kiemelt képünk: Orbán Viktor miniszterelnök szavaz az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. június 14-én. MTI/Balogh Zoltán)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.