Vasárnapi móka, kacagás: sok sikert kívánnak Mellár Tamásnak és a Párbeszédnek a Liberálisok

2018. május 20., 20:37

Szerző:

Sok sikert kívánnak a folytatáshoz Mellár Tamásnak és a Párbeszédnek a Liberálisok. A párt örömét fejezte ki, hogy nem szűnik meg az ellenzéki frakció, amely két napja azért került a megszűnés szélére, mert Fodor Gábor pártjának listáról bejutott parlamenti képviselője, Bősz Anett kilépett.

Mint most azonban a Liberálisok közölték: Bősz Anett a Liberálisok országgyűlési képviselője nem azért döntött a kilépés mellett, hogy ellehetetlenítse a Párbeszéd-frakció további működését, hanem azért, mert egyedül így látott lehetőséget arra, hogy korlátok nélkül, következetesen képviselhesse a liberális értékeket a parlamentben.

„Mi megelőlegeztük a bizalmat, hogy közösen alakíthassunk egy új ellenzéki frakciót. A választások után azonban olyan konfliktus alakult ki a szövetség résztvevői között, ami miatt sajnálatos módon lehetetlenné vált a további együttműködés. Ennek ellenére örülünk, hogy a Párbeszéd-frakció Mellár Tamással kiegészülve folytathatja a munkáját. Bízunk benne, hogy a baloldali szavazókat sikerrel tudják majd képviselni. A Liberálisok a parlamentben és azon kívül is a szabad, demokratikus és jogállamra épülő Magyarországért fognak küzdeni. Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi konfliktustól függetlenül lesz még alkalmunk arra, hogy pártjaink számos ügyben együttműködjenek egymással a közös célért; a NER lebontásáért, az Orbán-kormány leváltásáért” – írta közleményében a Liberális párt.

Fodor Gábor

Az előzményekről ebben a cikkünkben olvashatnak bővebben.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.