Varju László: Dobrev Klára az Orbán-rendszerre leselkedő legnagyobb veszély

Az országgyűlési képviselő szerint a DK ott van, ahol lennie kell.

2021. augusztus 8., 21:24

Szerző:

Egyre többen támogatják a Dobrev Klárát, Orbán Viktor legesélyesebb miniszterelnök-jelölti ellenfeleként Varju László szerint. A politikus vasárnapi Facebook-posztjában azt írta, több felmérésben is a Demokratikus Koalíció jelöltje vezet. A Pulzus kutatóintézet által készített felmérése mellett a Závecz Research kutatásából azt is tudják, hogy az ellenzéki szavazótábor az Európai Parlament alelnökét tartja a legfelkészültebb és a legerősebb egyéniséggel rendelkező jelöltnek is.

Varju László szerint ez azt jelenti, hogy már nem csak a DK-sok, hanem egyre többen látják, hogy Dobrev Klára az a jelölt, aki nem csak győzni tud, hanem kormányozni is. „Ez nagyon fontos, hiszen kicsivel több, mint egy hónap múlva, szeptember 18. és 26. között már szavazni fogunk arról az ellenzéki előválasztáson, hogy ki legyen a közös miniszterelnök-jelölt ” – írta a posztjában a politikus. Kiemelte: eddig nagyon úgy néz ki, hogy Dobrev Klárában egyre több ember látja benne Orbán kihívóját. Ez szerinte azért jó, mert minél többen látják úgy, hogy Dobrev Klára lehet a Fidesz elsőszámú ellenfele, az Orbán-rendszerre leselkedő legnagyobb veszély lehet.

Korábban írtunk róla, Jakab Péter a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje interjút adott szombat este az N1 tévének. A politikus elmondta véleményét a többi ellenzéki miniszterelnök-jelöltről. Ebből kiderült, hogy az ellenzék hatpárti összefogásának másik, vélhetően, nagy esélyes kihívója, Jakab Péter is elismerően tekint a DK aspiránsára. Szerinte ugyanis a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének, azaz Dobrev Klárának a személyében egy rendkívül kiváló szakembert ismert meg. Ugyanakkor bevallotta: ahhoz, hogy a vidéket is megnyerjék, inkább a Jobbiknak lesz nagy szerepe a választások során. Erről bővebben itt olvashat. A DK miniszterelnök-jelöltjével a 168 interjút is készített, erről itt olvashat bővebben. 

(Kiemelt kép: Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője a Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló javaslat általános vitája alatt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 10-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.