Varga Judit: „már nem félek Magyar Pétertől. Rettegtem, sírtam eleget"

Varga Judit egy hosszú Facebook posztban írt arról, hogy szerinte Magyar Péter nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. 

2024. március 26., 18:11

Szerző:

„Nem hagyhatom, hogy a lelkünket kétszer is megölje egy súlyos nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő, gonosz ember. Egyszer a folyamatos bántalmazás során, másodszor pedig a múlt elfedését célzó hazugságaival. Tartozom ezzel sok-sok olyan embernek is, aki hasonló helyzetben él és még nem találta meg a kiutat”– írta kedden délután egy Facebook terjedelmes bejegyzésben Varga Judit volt férjéról, Magyar Péterről.

Magyart ma is meghallgatta az Ügyészség, ezzel egy időben egy hangfelvételt tett közzé a Facebook-oldalán, amelyben volt felesége azt mondja, Rogán Antal kihúzta magát azokból a dokumentumokból, melyek összefüggésbe hozhatták volna a Völner-Schadl üggyel. A felvételről előzetesen azt mondta, hogy az 2023 januárjában készült az otthonukban, miután Varga arról beszélt neki, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni. Magyar szerint a felvétel nyilvánosságra kerülése után a kormánynak nem marad más választása, minthogy lemondjon.

„Magyar Péter mai nyilatkozatai után a nagy kérdés az, hogy miről is szól valójában ez az ügy? Valóban arról a csontig lerágott, a sajtóban a legutolsó részletekig megírt és nyomonkövetett büntetőügyről, amellyel kapcsolatban számos elképzelés és pletyka terjed az országban? A büntetőeljárás zajlik, a bizonyítékokat a hatóságok és a bíróság értékeli. Szerintem ez a hangfelvétel a haza megmentésével kufárkodó, ezt hamisan a zászlajára tűző ember végtelen romlottságáról szól" – fogalmazott Varga Judit.

A volt miniszter azt is írta: „Sokáig úgy gondoltam, hogy egykori borzalmas házasságom részleteit nem fogom megosztani a nyilvánossággal. Az elmúlt hetek történései miatt azonban tartozom annyival az engem mindvégig támogató családomnak, elsősorban szüleimnek, gyermekeimnek és testvérem családjának, hogy a Magyar Péter által súlyosan eltorzított, hamis magánéleti kép helyett a valóságot bemutassam. Arról a terrorról, amiben éltem, éltünk, elmondjam az igazat" – írta.

Ezt követően felsorolta azokat az eseteket, amikor Magyar Péter a ma közzétett hangfelvétellel zsarolta az elmúlt hónapokban.

Varga Judit a posztjában azt írta, nemcsak őt, hanem Gulyás Gergelyt is megfenyegette a volt férje. 

„Magyar Péterrel idén január elején közölték, hogy a Közútban és a Bankholdingban betöltött pozíciói meg fognak szűnni. Tudják, az ilyen típusú pozíciókból volt a hangfelvételeket készítő szabadságharcosnak havonta kb. 3,5-4,5 millió nettó bevétele. Péter ekkor, január 18-a körül egy ún. 24. óra elnevezésű Signal csoportot hozott létre, amelyben Gulyás Gergelyt és engem megfenyegetett, hogy ha nem állítjuk vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik. Ebben az üzenetben volt egy nagyon fontos állítása, amiért azóta is „hálás” vagyok neki. „Én ennek a rendszernek soha nem ártottam. Kifelé Juditnak sem.” Értik? Kifelé Juditnak sem. Köszönöm, Péter, hogy egyértelművé tetted a kapcsolati erőszak természetét" – fogalmazott Varga.

Megkezdődött a tüntetés a Markó utcában

Nem sokkal azután, hogy a volt miniszter közé tette bejegyzését, megkezdődött a Legfőbb Ügyészség előtt az a spontán, be nem jelentett tüntetés, amit Magyar Péter szervezett 18 órától. A Telex szerint már a kezdés előtt 200-300 ember gyülekezett a Markó utca 16. előtt, ahol csendben várakoztak a sok újságíró és operatőr társaságában.

Magyar Péter taps és füttyszó mellett vonult a teherautóhoz, a tömeg a nevét skandálta, ő azonban azt kérte a jelenlévőktől, hogy mindenki maradjon békés, és ne üljenek fel az esetleges provokációnak. A tüntetésről itt írtunk bővebben >>>

(Kiemelt kép: Varga Judit / Facebook)