Varga Judit reagált a közösségi médiában: azt mondta, amit Magyar Péter hallani akart, hogy hamarabb szabaduljon az őt terrorizáló exférjétől

Varga Judit a közösségi felületén reagált arra, hogy Magyar Péter megosztotta azt a felvételt, amin Varga Judit kimondja: Rogán Antal emberei manipulálták az ügyészségi okiratokat. Varga cserébe részleteket árult el a kapcsolati erőszakról, amit Magyar Pétertől elszenvedett.

2024. március 26., 10:18

Szerző:

„Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve” – így kezdi a posztját Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter.


„Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra” – jelenti ki Varga Judit válaszul Magyar Péter közzétett hangfelvételére, amin a korábbi igazságügyi miniszter bevallja, valóban manipulálták Rogán Antal emberei a Schadl-Völner ügy iratait, és ő erről igazságügyi miniszterként tudott.


Eután a Magyar Péterrel töltött 16 év során elszenvedett kapcsolati erőszakról ír. Egyes epizódokat részletesen.

„Az az ember volt képes erre, akit 3 fiúgyermekkel ajándékoztam meg. Az az ember tette ezt velem, akinek szeretettel és reménykedéssel adtam számtalan esélyt az újrakezdésre a kapcsolati erőszak szörnyű évei során. Senkinek nem kívánom ezt az érzést. Nézem ezt a kegyetlen arcot, hallgatom ezt a kimért hangot a tegnap esti interjuban és kiráz a hideg. Hazudik és manipulál. Gyomorforgató. Minden újra eszembe jut, amin az elmúlt 16 év során végig kellett mennem” – írja Varga Judt, hozzátéve, hogy Magyar Péter korábban is terrorizálta, és szerinte most is ezt a gyakorlatot folytatja. 

„Ha jól értem, a saját családja védelmében lehallgatja a saját feleségét. De most már őket inkább elárulja és így talán még megmenthető a haza. Mi történik itt? Mi ez az őrület?” – szegezi az olvasónak a kérdést, majd egy konkrét jelenetet oszt meg arról, hogyan terrorizálta őt az exférje.


„Jól emlékszem arra az időszakra. Mert akkor is akadt verbális és fizikai erőszak bőven. Az egyik ilyen januári eset emléke tisztán él bennem, amikor a nővéremmel töltöttem az estét. Ő valahol máshol, egy társaságban szórakozott éppen. Kettőnk közül én értem haza hamarabb. Lefeküdtem aludni és arra ébredtem úgy hajnali kettő körül, hogy hazajön. Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. Én azt a módszert alkalmaztam, amit a hosszú évek alatt kialakítottam, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradtam, ahogy voltam, neki háttal az oldalamon fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba. Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytamla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet. Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni. Közben magamban egy szép dallamra gondoltam, hogy minél előbb vége legyen ennek a jelenetnek. Mert rutinom volt ebben bőven. A hallgatásom bejött, egyszer vége lett, kiment a nappaliba és lefeküdt a kanapéra, ahol végül elaludt. Borzasztó érzés volt. De már akkor nem érdekelt. Akkor már régen elhatároztam, hogy elválok tőle” – részletezi Varga.

Varga Judit szerint mindez azért történik, mert ő elhagyta a férjét és csak azért mondta, amit mondott, hogy hamarabb szabaduljon a férjétől, akitől rettegett


„Ezután jelentettem be neki válási szándékomat. Először a tőle megszokott módon könyörgött és fogadkozott, ahogy az elmúlt 16 év során annyiszor tette. Minden régi trükköt és módszert bevetett, amivel a kapcsolati erőszak hullámvasútjára azelőtt mindig sikeresen visszaültetett. De én ezúttal elhatároztam, hogy végigcsinálom. Megkeresem a kiutat. Mikor Péter látta, hogy az álságos bocsánatkérésekkel, kézzel írott nagyszerű fogadalmakkal már semmire sem megy, akkor elkezdett fenyegetőzni”– vázolja az okokat Varga.


„Ennek a felvételnek is ez a kontextusa. Ő már készült. Nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a kegyetlen zsarolására. Mert nem hagyhatta, hogy a számára mindent biztosító gazdatest levágja magáról az indáit. Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta

és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan.”


Ezután Varga Judit kifejti, hogy büszke arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány igazságügyi minisztere lehetett és arra, hogy a Fidesz tagja. Szerinte a Magyar Péter csak egy aljas manipulációt folytat ellene.

(Kiemelt képünk forrása: Varga Judit hivatlaos Facebook oldala)