Véletlen lenne? Varga Judit pont akkor konferenciázott, amikor lehalt a Facebook

Vagy éppen fordítva? Konteó-szagú bejegyzést osztott meg a miniszter. 

2021. október 5., 13:25

Szerző:

Budapesten épp az Európa Tanács igazságügyi csúcseseménye zajlott, mikor a Facebooknak problémái adódtak, így több óráig leállt a Facebook, az Instagram és a WhatsApp is. Varga Judit ezt az egybeesést, ami szinte az egész világot érintette, érdekesnek minősítette. 

„Milyen érdekes egybeesés, hogy éppen mikor annak az általunk szervezett miniszteri konferenciának a delegációit fogadtam, amelynek középpontjában igazságszolgáltatás digitalizációja és a mesterséges intelligencia biztonságos kihasználása áll, pont akkor állt le világszerte a Facebook összes szolgáltatása” – fogalmazott Varga Judit Facebook-oldalán

Varga a bejegyzésében azt is írja, hogy élni kell a technológia nyújtotta előnyökkel és lehetőségekkel. „Erről szól többek között a magyar ET-elnökség igazságügyi miniszteri konferenciája, hogyan hasznosítsuk a digitalizáció vívmányait és a mesterséges intelligenciát a nemzeti jogrendszerekben és igazságszolgáltatásokban” – írja a Telex.

 

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat kerekasztal-beszélgetésén az Igazságügyi Minisztériumban 2021. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Kovács Attila.)

Egyes sajtóhírekkel ellentétben az MVM számlázási rendje nem változott, a számlázás időpontja visszakerül a megszokott időpontra – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.