Varga Judit optimista posztja egy kis gondolkodás után baljós előjellé válik

Nem biztos, hogy szerencsés volt Varga Juditnak a háborús helyzetre hivatkoznia. 

2022. szeptember 1., 13:53

Szerző:

„2010 óta annyi gyerek születik Magyarországon, amelyre az elmúlt 120 évben nem volt példa. A családtámogatásokat a háborús helyzetben is megvédjük!” – olvasható Varga Judit Facebook bejegyzésében. A bejegyzés első olvasatra akár optimizmusra is okot adhat, de egy kis gondolkodás után rögtön a rezsicsökkentés-csökkentés, magyarán a rezsinövelés juthat eszünkbe.

Kísérteties hasonlóság

A Fidesz egyik fő kampányüzenete volt a 2022-es országgyűlési választások alkalmával, hogy minden körülmények között megvédik a rezsicsökkentést. Ne felejtsük el, hogy az áprilisi választások idején már javában zajlott az orosz-ukrán háború. Az újabb kétharmados választási győzelem után azonban az Orbán-kormány első intézkedései közé tartozott, hogy korábbi formájában szinte teljesen eltörölje a rezsicsökkentés intézményét az orosz-ukrán háborúra, nemzetközi piaci viszonyokra hivatkozva.

„A családtámogatásokat a háborús helyzetben is megvédjük!”

– írja Varga Judit. Kérdés, hogy a Fidesz választási kampányából és későbbi intézkedéseiből kiindulva mennyire fog rosszul öregedni  az igazságügyi miniszter kijelentése. Lehet, hogy pont a szomszédban zajló háborúra hivatkozva fogják végképp eltörölni a fennálló családtámogatási rendszert is? Hamarosan kiderül.

(Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)