Van egy ember, akinek a Heineken vörös csillaga megsértette a magyarsághoz fűződő személyiség jogait

2018. április 9., 15:41

Szerző:

A Lex Heinekent szép laposan elsunnyogó kormány után most egy M. E. nevű budapesti állampolgár ereszkedett rá a cégre: mint felperes kérte a bíróságtól annak megállapítását, hogy a

Heineken megsértette a felperes magyarsághoz kapcsolódó személyiségi jogait

azzal, hogy termékein vörös csillagú márkajelet használ. Az első tárgyalás most zajlik a Győri Törvényszéken – írja a hvg.hu.

A kormány tavaly tavasszal rúgta össze a port a holland multival, amellyel korábban viszont a csíkszentsimoni Igazi Csíki Sörrel akasztott bajszot a névhasználatról (A Heineken Ciuc, magyarul Csík néven forgalmazza a Csíkszeredán főzött, Románia-szerte népszerű sörét). A felek végül kiegyeztek, de Lázár Jánosék ettől függetlenül afféle honvédő háborúként folytatták küzdelmüket az holland elnyomó ellen, és az egyébként szintén holland tulajdonú és térségi léptékben elég nagy kapacitású, székelynek mondott főzde mellett. A harcban fontos szerepet kapott a Heineken száz éve viselt vörös csillaga is, amelyet a kormány önkényuralmi jelképként próbált levetetni a palackokról, eddig hiába.

Fotó: MTI/Veres Nándor

Idén februárra azonban elültek a hullámok. Legalábbis ezt sugallja, hogy a Mészáros Lőrinchez tartozó Világgazdaságnak nyilatkozó Heineken-vezérigazgató interjújában egy szóval sem panaszkodott arra, hogy mit művelt a cég magyar filiáléjával a kormány egy évvel korábban.  

 

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.