Vállán cipelte, bezárta, falhoz vágta élettársát egy győri férfi, mert féltékeny volt, de még jóváteheti

2019. február 11., 10:05

Szerző:

Egy jelenleg 31 éves győri férfi rendszeresen féltékenykedett, 2016 tavaszán például egy győri szórakozóhelyről a vállára véve vitte ki az élettársát, mivel a nő még nem akart hazamenni. A férfi a sértettet az autójához vitte, hazafuvarozta, otthonukban belökdöste a szobába, bezárta a lakás ajtaját és elvette a nő kulcsát, telefonját, majd a nőt a falhoz vágta – írja az ügyészség.

Mikor a sértett menekülni próbált, felemelte és a kanapéra dobta, amitől testszerte zúzódásai keletkeztek. Ezután bevitte a hálószobába és onnan másnap reggelig nem engedte el.

A sértett másnap elköltözött otthonról, viszont ezt követően a pár többször kibékült, majd újra összeveszett, de már nem költöztek újra össze.

2017 nyarán a férfi előzetes bejelentés nélkül ment a barátnőjéhez, ahol felháborodott azon, hogy a nő mással telefonál. Emiatt szidalmazni kezdte, beráncigálta a hálószobába. Végül egy szomszéd észrevette, amikor a nő megpróbálta kituszkolni a bejárati ajtón, ezért elkövető önként távozott.

A férfi továbbra sem adta fel, hogy kibéküljön volt élettársával, ezért négy hónapon át napi rendszerességgel küldött kézzel írt és elektronikus leveleket a nőnek.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség a férfival szemben a két rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és minősített zaklatás vétsége miatt indult bűnügyben a férfi kérése és beismerő vallomása alapján – a nő beleegyezésével – az eljárás felfüggesztése mellett közvetítői eljárásról döntött. Ha a terhelt és a sértett megegyezik, és a férfi a bűncselekmény következményeit jóváteszi, az ügyészség az eljárást megszünteti.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.