Válaszolt az Emmi, miért van hideg a baleseti kórházban

„Csak ehhez hasonló szélsőséges időjárásban jelentkezik a probléma.”

2021. február 14., 19:45

Szerző:

A kórházban állítólag tíz fok van. Pulóverben, sálban és kabátban dolgoznak a szakemberek.

Csak ehhez hasonló szélsőséges időjárásban jelentkezik a probléma, illetve ideiglenes megoldással be tudták fűteni a helyiségeket – válaszolt a szaktárca az ATV Híradónak.

„A 40-es években épült Manninger Jenő Baleseti Intézet épülete akkoriban Európa legmodernebb épületei közé tartozott. A 80-as évek állagmegóvó felújítása óta azonban mára a nyílászáró rendszer korszerűtlenné vált a 2–7. emeletek között, ezért a neurológiai osztályon már elvégezték a részleges szigetelést.

Az épület hőmegtartó képességét kizárólag az extrém időjárási körülmények teszik próbára (országos hidegrekord, szeles idő), amely jellemzően évente egyetlen alkalommal fordul elő.

Péntek délelőtt az intézményvezető és a főnővér végigellenőrizte az osztályokat, majd átmenetileg elrendelték plusz elektromos fűtőeszközök üzembe állítását – amennyit az elektromos hálózat elbír. Ennek hatására a jelenleg mért hőmérsékletadatok szerint az 5. emeleti nővérszobában 23 °C, az északi kórteremben 21 °C, a folyosón 22 °C van.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a közeljövőben felméri a kórházi épületek állapotát, és az elkészített kataszter alapján dönt a legszükségesebb infrastruktúra fejlesztések megvalósításáról” – nyilatkozta az ATV munkatársának az Emmi. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Unsplash)