Orbán Viktornak nincsenek megtakarításai, Áder János házat vett

2020. február 1., 08:18

Szerző:

Nehéz éve lehetett Orbán Viktornak anyagi szempontból. Míg egy évvel ezelőtt sikerült növelnie a megtakarítását 1 millió 395 ezer forintra, friss vagyonnyilatkozata szerint ilyesmivel ma már nem rendelkezik a miniszterelnök.

Se pénz, se autó, se értékpapír nincs feltüntetve a nevén. Ingatlanjait tekintve nincs változás, továbbra is a felcsúti és a Cinege utcai ingatlanokban tulajdonos, az utóbbinál felerészben.

Azt beleírta a kormányfő, hogy a feleségével 2002-ben közösen felvett 20 millió forintos jelzáloghitelből még 2,199 millió forint tartozása van. Tavaly ez még 3,516 millió forint volt.

A Fidesz pártelnökeként nem kap fizetést, a pártelnöki jövedelem határozatlan ideig fel van függesztve, ezért a miniszterelnöki, illetve az országgyűlési képviselői fizetéséből él.

Áder János és Orbán Viktor találkozója
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Áder János államfő viszont vagyonnyilatkozata szerint vett a II. kerületben egy 125 négyzetméteres házat, amelyben felerészt tulajdonos. Folyószámláján 3,9 millió forint van, az életbiztosítása 13.680 euró volt, tartós befektetési értékpapírként 1,5 millió forintot tüntetett fel. Devizaszámlán 1690 dollárral és 43.274 euróval rendelkezik. Lakásvásárlásához 45 millió forint hitelt vett fel a köztársasági elnök.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.