Ursula von der Leyen bízik Orbán Viktorban

Nem fél a magyar vétótól a lehetséges orosz szankciók ügyében. 

2022. február 4., 19:25

Szerző:

Oroszországnak súlyos következményekkel és hatalmas költségekkel kell szembenéznie, ha katonai agresszióra kerül sor Ukrajna ellen – idézi Ursula von der Leyent az Euronews. Az USA szerint Oroszország több mint 100 ezer katonát vonultatott fel Ukrajna határa közelében, és attól tartanak, hogy Putyin bármikor támadhat.

Az Európai Unió elkészült az Oroszország elleni szankciók tervezetével, az erős és átfogó intézkedéseket abban az esetben vetik be, ha Moszkva Ukrajna megtámadása mellett dönt. Az Euronews riportere, amikor Orbán, és Putyin viszonyáról kérdezett Ursula von der Leyen azt válaszolta: 

„Ami Magyarországot illeti, eddig mindig is támogatták az Oroszország elleni szankciókat, és eddig is kijelentették, hogy természetesen megtartják az egységet az Európai Unióval, ha cselekedni kell.”

– válaszolta az uniós vezető. 

„Az Európai Unión belül egység és nagyon erős összefogás van. Folyamatos kapcsolatban állunk”

– tette hozzá, amikor Orbán megjegyzéseiről kérdezték.

(Kiemelt képünk: Orbán Viktor magyar miniszterelnököt fogadja Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EU brüsszeli székhelyének Berlaymont épületében 2021. április 23-án. Fotó: Francois WALSCHAERTS / AFP)

 

 

15:10

A főváros mellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye fejt ki kiemelkedő gazdasági teljesítményt és esélyük lehet, hogy Budapesthez képest önálló gazdasági profillal rendelkező vármegyék legyenek – mondta a területfejlesztési miniszter Komárom-Esztergom vármegye gazdasági évnyitóján csütörtökön, Naszályon.