Uniós biztos: egyértelmű, hogy Magyarországon szexuális diszkrimináció van

Három napot töltött hazánkban Didier Reynders. 

2021. november 12., 14:24

Szerző:

Magyarországon egyértelműen érzékelhető azoknak az embereknek a diszkriminációja, akiknek eltérő a szexuális orientációjuk – írja a 24.hu.

Didier Reynders azt mondta, meggyőződésük, hogy a magyar szabályozás ellentétes az európai uniós szabadságelvekkel, törvénymódosítást akarnak látni az ügyben. A biztos szerdától péntekig tartózkodott Magyarországon. Látogatásán a bizottság 2021. évi jogállamisági jelentésének megállapításairól folytatott párbeszédet a törvényhozás, a kormány, a bíróságok és a civil szféra képviselőivel.

Didier Reynders közölte, az igazságszolgáltatási rendszer működését, a korrupciót, a média helyzetét, valamint a fékeket és ellensúlyokat vizsgálják.

Alapvetően nem változott a bizottság álláspontja a korábbihoz képest. 

(Kiemelt képünk: Didier Reynders európai igazságügyi biztos felszólal az Európai Parlamentben a Covid-19 tanúsítvány létrehozásáról Brüsszelben 2021. április 28-án. Fotó: JOHANNA GERON / POOL / AFP) 

 

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.