Ungár Péter: nem érdekes közügy, hogy hol nyaral a miniszterelnök

Válaszolt Ungár Péter a miniszterelnök nyaralásával kapcsolatos kérdésekre. 

2023. szeptember 12., 13:22

Szerző:

Ungár Péter is nyaralt idén a nővére abbáziai villájában, ahol augusztus elején levideózták Orbán Viktort, de nem ugyanakkor voltak ott. A politikus a Partizánnak adott interjújában elmondta, hogy a miniszterelnök Schmidt Mária, Ungár édesanyja vendégeként fordult meg a horvátországi ingatlanban.

Ungár úgy nyilatkozott, ez „egy nettó rám húzott politikai ügy”, amely nem Orbánnak ártott elsősorban, hanem az LMP most induló EP-kampányának élét akarta elvenni a Momentum, miközben az ő családi cége már akkor is kapott állami megrendeléseket, amikor a 2022-es választáson az ellenzéki listán együtt szerepelt a Momentum jelöltjeivel. 

„Nekem nem az a bajom, hogy hol nyaral a miniszterelnök, mert ez nem érdekes közügy” – jelentette ki.

 

Azt is elmondta, hogy gyerekként édesanyja révén együtt nyaralt Orbánékkal a balatonőszödi kormánynyaralóban, és látta a kormányfőt közelről.

„Szerintem nekem nagy előnyöm az, hogy láttam már ezt az embert közelről, hogy hallottam már beszélni, mert a magyar ellenzékben én vagyok jelenleg az egyetlen ember, aki nem tartja őt egy mitikus lénynek, aki nem szenved az ő betegségében, nem érez fanatizmust iránta, ellene”

– fogalmazott az LMP politikusa.

 

Az interjú során többször felmerült kritika a BIF nevű céggel kapcsolatban – amelyben Ungár Péter édesanyjával és testvérével, Ungár Annával együtt tulajdonos–, hogy az elmúlt tíz évben gazdasági előnyökhöz, sőt állami megbízáshoz is jutott, a kormányfő most épp egy olyan nyaralóban tölti az idejét, amelynek tulajdonosa gyarapodott az állami döntések következtében. Ungár többször elmondta: nem érti, hogy ő ebben az ügyben miért lett fontos, „nem tudom, hogy melyik döntésem kritizálható azon túl, hogy úgy születtem, ahogy”.

Arról is beszélt Ungár, hogy az LMP-nek stratégiai vitája van a többi ellenzéki párttal. Szerinte az LMP az egyetlen, amely nem akar több gyűlöletet, nem akar revansot venni a Fideszen, és amely szerint helytelen az ellenzék moralizáló pozíciója. Intellektuális erőt pedig csak a DK-ban lát, ellenben a Momentummal, amelynek semmi gondolata sincsen. 

A közelgő önkormányzati választások is terítékre kerültek: Pécsen, Veszprémben, Szolnokban, Pesterzsébeten és Soroksáron biztosan saját jelölttel indul az LMP, de nem lesz saját főpolgármester-jelöltje.

„Nem látom, hogy lenne Karácsony Gergelynek alternatívája”

– mondta Ungár, és megerősítette, hogy az LMP támogatja a főpolgármestert.

(Kiemelt képünk forrása: Ungár Péter Facebook oldala.)