Ungár Péter felszólította Hajdu Máriát, hogy adja vissza a mandátumát

Hajdu Máriának egy "kérdés" miatt kellett távoznia. 

2022. február 16., 13:48

Szerző:

Korábban beszámoltunk róla, hogy Hajdu Mária 13 év után távozik az LMP-ből, és önállóan indul az országgyűlési választáson a hegyvidéki választókerületben. Hajdu ellen az LMP fegyelmi eljárást indított, valamint felfüggesztette tagsági jogviszonyát

Most, Ungár Péter országgyűlési képviselő, az LMP országos elnökségének titkára nyílt levélben üzent Hajdu Máriának a Facebookon.

„Tisztelt Hajdu Mária! Bár a hivatalos megszólítás nyilván furcsa azután, hogy majdnem tíz évig egy pártban politizáltunk, de az elmúlt napok eseményei után szerintem minden félnek jobb, ha az egykor meglévő személyes viszonyokat semmisnek tekintjük”

– kezdi levelét a politikus. Azzal folytatja, hogy Hajdu Mária alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt „hirtelen megvilágosodva rájött, hogy az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan”, és bár ezt mindenkinek joga van gondolni, a következetességre szeretné felhívni a figyelmet.

„Mivel korábban egyazon területi szervezetben politizáltunk, ezért talán még emlékszik rá, hogy a pártszakadás után az Ön aláírásával szólítottuk fel mandátumok visszaadására azokat a képviselőket, akik kilépésük után a listán szerzett mandátumukat is magukkal vitték.”

Ungár Péter arra kéri egykori párttársát, hogy adja vissza mandátumát, „ugyanis nem csak a pár nappal ezelőtti megvilágosodás valódiságát vonja kétségbe, de az önellentmondást súlyosbítja, hogy Ön már nem is az önállóan induló LMP listáján szerzett mandátumot 2019-ben, hanem az ellenzéki együttműködés eredményeként lehetett kompenzációs listáról bejutó képviselő”.

(Kiemelt képünk: Ungár Péter videóbejeletkezése Szombathelyről 2021 május 8-án. Forrás: Ungár Péter | Facebook)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.