Újraválasztotta választmányi elnökségét a Fidelitas – kisöpörnék a „dollárbaloldalt”

A Fidelitas hétvégén megtartotta Országos Választmányi tisztújító ülését és elkezdte a felkészülést a 2024 tavaszi Európai Parlamenti, valamint önkormányzati választásra.

2023. február 27., 13:24

Szerző:

A vármegyei választmányok küldöttei dr. Fekete Dávidot újraválasztották a testület elnökének. Alelnökök: Gulyás Gergely Kristóf, Horváth Tamás, Korponyai Ernő, Kovács Roland, Szilágyi Bence Zoltán. 

Az Etikai- és mandátumvizsgáló Bizottság elnöke Kiss Dávid lett. A bizottság tagjai: Balla Kamilla, Böjthe Péter, Ésik Oláh Nikolett, Horvát Alex.

A választmány ülését a vármegyei küldöttek politikai nyilatkozat elfogadásával zárták. Mint írják:

„Az elmúlt egy év rendkívüli kihívások elé állította a generációnkat. Olyan idők köszöntöttek ránk, amikről eddig csak a történelemkönyvekből és nagyszüleink elbeszéléseiből hallottunk. A szomszédunkban zajló agresszió borzalmai, kárpátaljai fiatal barátaink érintettsége és a mások háborújában ontott magyar vér mindannyiunk számára fenyegető közelségbe hozza a harcok rideg valóságát. Veszélyesnek tartjuk, hogy az Európai Unió vezetői és NATO nem a konfliktus feloldásán és a béketárgyalások kikényszerítésén, hanem a konfliktus elmélyítésén és a fegyveres harcok támogatásán fáradoznak. Felelőtlen árulásnak tartjuk, hogy a dollárbaloldal még most is fegyverrel szállna be a háborúba és a szankciók támogatásával még azután is idegen érdekeket képviselnek, hogy kiderült róluk: kilóra megvásárolták őket. Meggyőződésünk, hogy a háború végét csak azonnali fegyverszünet és a béketárgyalások megkezdése hozhatja el. A Fidelitas elkezdte a felkészülést a 2024 tavaszi Európai Parlamenti és önkormányzati választásra, ahol két nagy feladat vár ránk és jelöltjeinkre. Az Európai Parlamentből ki kell söpörni a nemzeti érdekeket eláruló dollárbaloldal politikusait és a korrupt brüsszeli baloldalt.”

Álláspontjuk szerint „a magyar önkormányzatokból pedig ki kell szorítani az olyan politikusokat, akik Magyarország fejlődése és versenyképessége ellen dolgoznak, mindezt helyi kezdeményezéseken keresztül, a fejlesztések és a munkahelyteremtés akadályozásával”.

Meggyőződésük, hogy az elkövetkező egy éven a következő évtizedeink múlnak s „ennek megfelelő fegyelmezettséggel” készülnek a feladatra.

(Kiemelt kép forrása: Fidelitas)