Újra színre lépett a halasi fekete párduc

„Öcsém ez nem macska, tuti, hogy nem macska.”

2022. január 16., 07:52

Szerző:

A párducot december közepén Kiskunhalason, majd 22-én Kecskeméten is látni vélték, miután napokig foglalkoztatta a hazai közvéleményt a kiskunhalasi polgármester által közzétett néhány képkocka, amin egy fekete állat látható, a rendőrség azóta kiadott egy közleményt is, amiben azt írják, hogy fekete párduc lehet a felvételeken, egyúttal arra is figyelmeztettek, hogy senki ne próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot. 

Most egy újabb helyszínen bukkant fel a fekete párduc. Január 14-én újabb felvétel került fel a legnagyobb közösségi videómegosztóra, melyről az Egri Ügyek számolt be elsőként – írja a 24.hu.

A felvételt a portál egyik olvasója küldte, aki elmondta, hogy a felvétel Kerecsendnél készült, és nagyjából 60 centi magasnak tippelte a videóban szereplő állatot – írta a portál. 

Egyelőre még mindig bizonytalan, hogy milyen fajról van szó. A Heves megyében készült felvétel alapján sem lehet megállapítani. A felvétel készítése közben, a készítő a következőket mondta: 

„Öcsém, ez nem macska, tuti, hogy nem macska.”

(Kiemelt kép: Fülöp Róbert/Facebook)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.