Megoldódni látszik a kiskunhalasi párduc rejtélye

Pont kerülhet a napok óta tartó rejtély végére.

2021. december 17., 17:37

Szerző:

Napok óta foglalkoztatja a hazai közvéleményt a kiskunhalasi polgármester által közzétett néhány képkocka, amin egy fekete állat látható. A rendőrség azóta kiadott egy közleményt is, amiben azt írják, hogy fekete párduc lehet a felvételeken, egyúttal arra is figyelmeztettek, hogy senki ne próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot.

A Berek azonban pénteken arról írt, hogy mégis csak egy közönséges házi macska lehet a rejtélyes állat. Bilek Ferenc természetfilmes ugyanis saját közösségi oldalán tett közzé egy szemléltető ábrát, méretarányokkal. Ebből pedig az derül ki, hogy a képen látható fekete állat nem fekete párduc, és még csak nem is melanisztikus puma, hanem egy egyszerű, az átlagosnál talán egy hangyányit nagyobbra terebélyesedett közönséges házi macska. Felmerül azonban a kérdés, hogy a rejtély megoldására felkért nemzeti parki és állatkerti szakembereknek hogy nem jutott ez eszébe.

(Kiemelt kép: Fülöp Róbert/Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.