Újra éhségsztrájkba kezdett a Teréz körúti robbantás vádlottja

2018. november 17., 11:03

Szerző:

Az elsőfokú bírósági ítélete után nem sokkal újra éhségsztrájkba kezdett a Teréz körúti robbantás vádlottja, P. László – tudta meg a Vasárnapi Blikk.

Édesapja szerint fia nem a rá kiszabott büntetés, azaz az életfogytig tartó szabadságvesztés miatt tagadta meg az ételt magától, hanem a börtönkörülményeit találja elviselhetetlennek. „Lacit összevissza csípik a cellában a poloskák, persze hogy teljesen kikészült szerencsétlen. A mentális állapota is igen változó, ami szerintem teljes egészében annak tudható be, hogy hiába nem kéri, gyógyszereket kell szednie. Ezek nyugtatók, amelyeknek a mellékhatásai nagyon kiütköznek rajta. Soha nem viselkedett így: furcsa dolgokról beszél, amelyeknek semmi közük a valósághoz. Az éhségsztrájkkal is szerintem arra akarta felhívni a figyelmet, hogy nem megfelelően bánnak vele a rácsok mögött. Amikor azonban már egy ideje nem evett, azt a megoldást alkalmazták, hogy átvitték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol egy csövön keresztül táplálták” – mondta P. László édesapja, idősebb P. László.

Apja továbbra is állítja: ez a kép nem a fiáról készült

A Vasárnapi Blikk úgy tudja, a körúti robbantó azóta már elhagyhatta az IMEI-t, és újra a börtönben van. Családja és ügyvédje jelenleg az első fokon született bírósági ítélet leírt változatát várja.

„Nagyon kíváncsi vagyok a papírokra, hiszen azok alapján tudunk felkészülni a másodfokra” – tette hozzá az apa, aki még mindig kitart azon állítása mellett, hogy az ügyben közzétett térfigyelő kamerák felvételein nem a fia látható. „Amennyiben panasz érkezik, annak valóságtartalmát a börtön vezetősége haladéktalanul kivizsgálja. Amennyiben indokolt, természetesen soron kívüli fertőtlenítést és rovarirtást is elrendelnek” – mondta Orosz Zoltán, a BVOP kommunikációs vezetője.

A vádirat szerint P. László 2016. szeptember 24-én a Teréz körúton egy táskába rejtett pokolgépet hozott működésbe, amely életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A bíróság szerint egyértelmű, hogy P. László volt az elkövető. A férfi ügyvédje, dr. Jován László azonban állítja: nincs egyértelmű bizonyíték ügyfele bűnösségére.

P. Lászlót emberölés kísérletében, robbanószerrel való visszaélésben és terrorcselekmény kísérletében találta bűnösnek a bíróság. Kalina József bíró ítélete szerint legkorábban 25 év múlva szabadulhat. Ez a döntés nem jogerős, az ügyész szigorításáért, a védelem pedig felmentésért, illetve a büntetés lényeges enyhítéséért fellebbezett.

 

 

 

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.