Egy kisnyugdíjas teheti tönkre az újpesti fociklubot, ezen múlik a csapat sorsa

2020. július 31., 12:20

Szerző:

A Fővárosi Bíróság június 18-án elrendelte a végrehajtást az újpesti focicsapat mögött álló Újpest 1885 Futball Kft.-vel szemben. A végrehajtást egy budapesti magánszemély indította el, a bírósági dokumentumok alapján 16,5 millió forint plusz a késedelmi kamatok miatt. Az mfor.hu érdeklődésére kiderült, sokkal bonyolultabb történet áll a végrehajtási eljárás mögött, mint azt elsőre gondolhatnánk. Az egyik főszereplő az Újpest volt tulajdonosának egyik rokona.

"Egy korábbi tulajdonos hozzátartozójának közeli rokona, egy idős hölgy (a végrehajtási eljárás kezdeményezője) több mint százmillió forintra pereli az Újpest labdarúgó csapatot üzemeltető céget.

Perbeli állítása szerint szerény nyugdíjas, ennek ellenére több millió forintért követeléseket vásárolt offshore kapcsolatú cégektől, melyek valamilyen módon mind az előző tulajdonoshoz kapcsolódtak." - tájékoztatta lapot a klub.

A jogellenesen megvásárolt követelésekkel próbálja azt elérni, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. több mint százmillió forintot utaljon át a felszámolás alatt lévő Újpest FC Kft.-be. Így az a pénz végül az offshore hitelezőkhöz és rajtuk keresztül a volt tulajdonoshoz kerülne (akiben mi Tolnai Sándort véljük azonosítani).

A klub felidézte, az

"Újpest labdarúgócsapat megmentésekor a jelenlegi tulajdonos, Roderick Duchatelet már több százmillió forintot kifizetett a hamis igényeket bejelentő offshore cégeknek, most pedig újabb milliókat akarnak megszerezni tőle."

A bíróságra került ügyben elsőfokon megnyerte a klub a pert, de másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla az offshore-cégek javára döntött.

"Jelenleg a Kúria előtt van az ügy, remélhetőleg ott az igazság nyerni fog" - közölte az Újpest.

A történet azonban ezzel nem ér véget, hiszen mint azt a klub elárulta, a korábbi tulajdonos alkalmazásában lévő ügyvéd már benyújtotta többmilliós számláját a Kft. felé és felszámolással fenyegeti a klubot.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.