Ujhelyi már semmiféle pozíciót nem fog vállalni az MSZP-ben

Nemrég még az EU-csatlakozásról akart népszavazást kiírni, majd ezt visszavonta.

2022. szeptember 24., 15:32

Szerző:

Néhány év múlva már nehezére esne elképzelni magát abban az MSZP-ben, ami most van alakulóban – ezt nyilatkozta Ujhelyi István, a párt EP-képviselője a Spirit FM Harcosok klubja című rádióműsorában, ahol ehhez azt is hozzátette,

a most esedékes tisztújító kongresszuson már semmiféle pozícióért nem fog elindulni.

Hozzátette, az általa szervezett Esély mozgalomnak, és az MSZP-nek „nincs viszonya egymáshoz”, Ujhelyi pedig azt tervezi, előbbi szervezetre fog koncentrálni, mivel megítélése szerint a párt vezetése nem tartja időszerűen az ő új politikai mozgalom megalapítására tett kísérleteit. Miközben szerinte az Esély soraiba már több ezren jelentkeztek, Ujhelyi szerint az MSZP „nem elég bátor hozzá”, hogy ezt ők is felvállalják.

Arról is beszámolt, az EU és Magyarország helyreállítási alap körüli vitáiban ő inkább Dobrev Klárával és nem Donáth Annával ért egyet, vagyis szerintenem lesz olyan egyszerű a magyar kormánynak hozzájutnia az elmaradt pénzekhez. Ujhelyi hangsúlyozta, Navracsics Tibor miniszter ugyan „derekas munkát végez”, ellátja a tárgyalások során a feladatát, ez azonban már nem elég.

Hangsúlyozta, ő és Dobrev is azért küzedenek az EP-ben, hogy Magyarország megkapja az elmaradt támogatásokat, de ezért cserébe „gyökeres változásokra” akarják kényszeríteni az Orbán-kormányt a magyar állami rendszerben.

(Kiemelt kép: Ujhelyi Istvánnal a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselőjével készült interjú 2021. november 26-án. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)