Újabb nagyszabású tüntetés szerveződik a státusztörvény ellen

Egy egész hétre kértek területfoglalási engedélyt Kossuth Lajos térre.

2023. június 9., 12:52

Szerző:

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a státusztörvény elfogadásának megakadályozásáért. A Tanítanék Mozgalom egész jövő hétre kérte a területfoglalási engedélyt kért a Kossuth Lajos térre, hogy biztosan meg tudják tartani a tüntetést a vita alatt, ekkor lesz ugyanis a pedagógusok új életpályájáról szóló törvénytervezetet vitája és az arról szóló szavazás – írja a Hvg.

A tüntetés Facebook eseményében azt írják, hogy „a Kordonkormány benyújtotta bosszútörvényét az országgyűlésben. Álegyeztetéseken játsszák a demokráciát, de semmi lényegi változtatás nem történt!”

A PDSZ már korábban megfogalmazta, hogy „kénytelenek vagyunk visszatérni a sztrájkköveteléseinkkel kapcsolatos további egyeztetésekhez”, amikor a Pedagógusok Szakszervezetével közösen írtak levelet Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak. 

A tervezet és a benne foglaltak miatt hónapok óta tüntetnek tanárok, diákok, szülők és támogatóik. 

(Kiemelt képünkön: Diákok tüntetnek a tanáraikért. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Hétfő óta Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségével járó feladatokat, aminek jegyében Orbán Viktor hiperaktívvá vált a diplomácia terén. Ez a túlbuzgóság ugyanakkor nem vált ki osztatlan sikert a testület tagjai körében.