Újabb részletek derültek ki a gyermekesek SZJA-visszatérítésével kapcsolatban

A várandós kismamák is kapnak visszatérítést.

2021. szeptember 30., 15:24

Szerző:

Novák Katalin családügyi miniszter csütörtökön egy Facebook-posztban közölte a gyermekesek szja-visszatérítésével kapcsolatos újabb részleteket. A posztból kiderül, hogy azok is vissza fogják kapni a személyi jövedelemadót, akik várandósok és még idén betöltik a 12. hetet. 

„Továbbá a gyermekeket nevelő szülők is visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat. Ha mindkét szülő dolgozik és adózik, mindketten részesülnek a visszatérítésben, akkor is, ha csak egyetlen gyermeket nevelnek. A gyermeket nevelő katás kisvállalkozó az idén befizetett tételes adójuk egynegyedét kapják vissza” – írja Novák Katalin. 

A visszafizetési összeghatár egyébként a tavaly decemberi átlagbér 12 hónapra számolt összegét terhelő szja mértéke, vagyis mintegy 800 ezer forint. Két, visszatérítésre jogosult szülő esetében akár 1,6 millió forint is lehet a visszatérítés összege. Ha a szülő több különböző jövedelme után többféle módon adózik, a befizetett összegek összeadódnak, de ekkor is érvényes a 800 ezer forintos visszafizetési összeghatár. 

 

(Kiemelt kép: Marosszentgyörgy, 2021. szeptember 17. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszédet mond a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 15. kongresszusán az erdélyi Marosszentgyörgyön 2021. szeptember 17-én.
Fotó: MTI/Kiss Gábor.)