Újabb milliárdos állami megbízást kapott Pintér Sándor volt cége

2019. január 18., 15:28

Szerző:

Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. kapta az állami légiirányító HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. irodaházának védelmi feladatait. Erről az uniós közbeszerzési értesítő számolt be – írja az mfor.

A HungaroControl Igló utcai irodaházában a Civilnek fegyveres biztonsági őrség biztosítása mellett a biztonságtechnikai rendszert is kezelnie kell, valamint recepciós szolgálatot is kell nyújtania. Minderre egy 1,4 milliárd forint értékű szerződést írtak alá a légiirányítóval tavaly november 29-én. 

A Civilről nemrég derült ki, hogy ők is védik az MTVA székházát, ahol Varjú Lászlót bántalmazták, és ahonnan Hadházy Ákost és Szél Bernadettet kihajították. A rendőrség nem indított vizsgálatot a képviselőket ért inzultus miatt. 

A Civilt 2001-ben alapították, 2010-ig volt Pintér Sándor tulajdonában. Nagy közbeszerzési sikerszériát tudhat maga mögött, tavaly több mint 12 milliárd forintos árbevétel mellett 1,1 milliárd forint profitot termelt, amelyből a tulajdonosai 20 millió forintot fizettek ki osztalékként. Többnyire konzorciumban indul az MVM-től, a Szerencsejáték Zrt.-től, a Terror Háza Múzeumtól és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől is kapott megbízásokat, December végén 38 millió forintért szerződött le az Országos Vízügyi Főigazgatóság székházának 2019-es védelmére, tavaly nyáron pedig titokban megszerezte a lovasberényi kormányüdülőt is. Igazgatója Tasnádi László, aki Belügyminisztérium  rendészeti államtitkára volt 2016 végéig, és az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tartozott az irányítása alá.

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.