Újabb kellemetlen anyag jelent meg Sneider Tamásról a Hír TV-n

– Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök – viccelődik a Jobbik elnöke kiszivárgott hangfelvételen.

2019. január 28., 16:41

Szerző:

Újabb kínos anyaggal állt elő a nemrég újrafideszesített Hír TV a Jobbik elnökéről, Sneider Tamásról. Az előző, feleségét názi karlendítés közben megörökítő anyag után ezúttal maga a pártelnök beszél egy novemberi, azaz a párt élére kerülése után fél évvel készült hangfelvételen arról:

– ...én tudok egy kicsit a nép embere lenni, a nép gyermeke, eszünk egy kis bográcsot, bográcsolunk, így, úgy, amúgy, másrészt pedig én tudok lenni az úgynevezett erős ember kategóriája. Aki meg tudja védeni az országot, az embereket, satöbbi. Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök ugye, sorolhatnám…

A mondat végét már Sneider tamás beszélgetőtársaival együtt elröhögi, de még ha csak ártalmatlan viccnek is szánta - hasonlóan védekezett felesége náci karlendítésével kapcsolatban - a Jobbik elnökének a múltja (Roi néven bandavezér volt a 90-es évek eleji, úgynevezett egri cigány-skinhead háborúban) minimum aggasztóvá teszi a januári napvilágot látott felvételeken elhangzottakat.

Sneiderről azóta jelennek meg rendszeresen kiszivárgott anyagok, illetve skinhead múltját felelevenítő cikkek a kormánypárti sajtóban, amióta pártja a túlóratörvény, majd az azt követő tüntetéshullám apropóján elkezdett rendszeresen együttműködni a baloldali ellenzékkel, és bejelentette, hogy az önkormányzati választásokon koordináltan fognak jelölteket állítani. Azóta a Fidesz-közeli médiában feltűnően gyakran jelenik meg a Jobbiknak a baloldallal való összeférhetetlenségét bizonygató anyagok és az összefogás értelmetlenségét taglaló felmérések.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.