Újabb gyanús ingatlanmutyi a Lungo Drom környékén

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) berkeiből származó információ szerint a Lungo Drom józsefvárosi épületét 60 millió forintos jelzálog terheli.

2022. május 9., 09:44

Szerző:

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) berkeiből származó információ szerint a Lungo Drom józsefvárosi épületét 60 millió forintos jelzálog terheli. A tulajdoni lap másolata jutott el a Népszavához, megerősíti az állítást. A lap egy szakértőt szólaltat meg, aki szerint az EMMI 60 millió forintot adott a Lungo Dromnak azzal, hogy ő jegyezte be az épületre a jelzálogot. A pénzt vissza kell fizetni, vagy azzal el kell számolni: a papírból nem derül ki, melyik megállapítás a helytálló. Ennek biztosítékaként szolgál az épületre bejegyzett jelzálog – mondta Molnár Erika a Népszavának.

Valójában több mint 60 millió forintról van szó, a tulajdoni lap ugyanis összegszerűen nem konkretizált járulékokról – praktikusan: kamatokról – is említést tesz.

A Farkas Flórián által vezetett szervezetnek nincs honlapja, Facebook-oldala, de még az e-mail-címüket és a telefonos elérhetőségüket is homály fedi.
A kormánypárti Lungo Drom – parlamenti döntéssel – 2012-ben kapta meg a VIII. kerületi Bezerédj utca 17. alatt lévő állami tulajdonú épületet. A II. János Pál pápa tér szomszédságában lévő 910 négyzetméteres székház ingyen került a Farkas Flórián elnökletével működő roma szervezet birtokába.

Az épületet magas fal és vaskapu védi, ahova a Népszava munkatársainak többszöri próbálkozásuk ellenére sem sikerült bejutniuk. A Lungo Drom mindeddig nem fizette vissza a tartozást, illetve, ha támogatást kapott, akkor nem számolt el vele – hívta fel a figyelmet Molnár Erika, ingatlanjoggal foglalkozó ügyvéd. Lakatos Oszkár, az ORÖ képviselője – és egyik képviselőtársa, Vajda László – 2017 nyarán „pénzügyi és gazdasági csalás” miatt feljelentést tett Farkas Flórián ellen az ügyészségen, de Lakatos egyszeri meghallgatását követően nem történt semmilyen fejlemény az ügyben.

A Lungo Drom ugyan megtalálható a Fidesz honlapján a támogató szervezetek között, ám rájuk kattintva a kormánypárt kezdőoldalának tetejére jutunk csak vissza. A szervezetnek nemcsak honlapja nincsen, nem található a Facebook-oldala sem, de az e-mail-címüket vagy a telefonszámukat is homály fedi.

 

(Kiemelt kép: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) és Farkas Flórián, a szervezet elnöke felvág egy tortát a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség kongresszusán Szolnokon, a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban 2017. október 28-án.
MTI Fotó: Mészáros János)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.