Újabb baloldali győzelem: Sopronban győzött az MSZP

Az MSZP-s Varga Gyulát választották önkormányzati képviselőnek a soproniak a nemrég lemondott kormánypárti politikus helyére a vasárnapi időközi képviselő-választáson. Varga – aki listás képviselőként eddig is tagja volt a testületnek – egyéni mandátumot nyert.

2012. október 7., 20:44

Szerző:

Öt induló közül végzett az első helyen, maga mögé utasítva a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP és a Sopronért Egyesület képviselő-jelöltjét. Molnár Zsolt, az MSZP országos kampánykoordinátora úgy kommentálta a győzelmet, hogy a választók döntésükkel világosan értékelték a Fidesz elmúlt két és fél éves rombolását, olvasható az

mszp.hu-n.

Az eredmény egy héten belül már a második jelentős baloldali győzelem, hiszen a dunaföldvári polgármester-választást követően most a megyei jogú városban győzedelmeskedett az MSZP jelöltje – emlékeztetett arra, hogy a szocialista támogatással indult független Horváth Zsoltot egy hete választották polgármesternek. Az elmúlt időszak eredményei nem egyszeri alkalmak, hanem határozott irányt mutatnak: egyértelművé vált, hogy az MSZP az az erő, amely a választókkal együttműködve képes leváltani a Fideszt – állapította meg Molnár, hozzátéve: „az MSZP felkészült, kompetens helyi politikusai és a párt egésze már ma több bizalmat élvez, mint a kormány és így le fogja váltani a Fideszt”.

Sopron 12. számú választókerületében – ahol a 4 körzetből 3-at nyert meg Varga – azért kellett kiírni időközi választást, mert összeférhetetlenség miatt a Fidesz-KDNP-s Rádonyi Lászlónak le kellett mondania, miután májusban a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójává választották, és ezt a posztot nem töltheti be önkormányzati képviselő.

10:47

Több ezer babaváró hiteles van már most is bajban, az ötéves türelmi idő letelte után pedig a sokszorosára nőhet a számuk júliustól kezdődően. A fizetési problémás babaváró hitel kiváltása, átalakítása eddig sem volt könnyű, és még csak most válhat sok ilyen hitel magas kamatozásúvá az adósok számára

10:14

A Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke, Grósz Jenő szeptembertől a Lidl anyavállalatánál régiós igazgatói pozíciót tölt majd be, utódja Szlavikovics Zita lesz, aki jelenleg a Lidl Szlovákia igazgatóságának elnöke –közölte a vállalat az MTI-vel.

Bár egy szamárköhögéssel fertőzött járványügyi szakember maszk nélkül sétálgatott hosszabb ideig egy gyermekkardiológia intenzív részlegén – ahol szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett főként újszülöttek feküdtek –, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ ennek ellenére nem tervezi az egészségügyi dolgozók ismétlő oltását szamárköhögés elleni szérummal.