Újabb álláshalmozó fideszesre bukkant az MSZP

Sebestyén László fideszes országgyűlés képviselő összeférhetetlen módon dolgozik egy állami cég vezetésében, ahonnan havonta 1 millió forintos fizetést kap. Mindez a képviselő májusi kinevezése óta törvénytelen az összeférhetetlenségi törvény szerint, azonban Sebestyén Lászlót ez nem zavarja – írják közleményükben a szocialisták.

2011. február 22., 19:07

Úgy fogalmaznak: a törvény szerint képviselői kinevezését követően azonnal be kellett volna jelentenie összeférhetetlenségét és le kellett volna mondania az állami cégben betöltött igazgatói posztjáról. "Lassan már hozzászokunk, hogy a Fideszben rokonok gazdagodnak zsíros állásokban, Lázár János fideszes frakcióvezető használ olyan eszközt, amivel kicselezhető az igazságszolgáltatás, Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő nem veszi észre, hogy 9 hónapon át 1 millióval többet keres, mint az akkori törvény szerint szabadna, s ezt követően párttársai nem megbüntetik, hanem törvényt hoznak külön az ő részére, hogy ez a pénz neki jár, és még sorolhatnánk a végtelenségig a közelmúlt pofátlanságait" – írják.

Szerintük ez azt bizonyítja: a fideszesek számára nem létezik törvény, csak ami az ő javukra dönt. Azonban az összeférhetetlenségi törvény még létezik. Már csak az a kérdés, hogy meddig. Azt követelik: a Fidesz haladéktalanul szólítsa fel Sebestyén Lászlót, hogy 2010 májusától, vagyis az összeférhetetlenség létrejöttétől kezdődően fizesse vissza a törvénytelenül felvett fizetését és azonnali hatállyal mondjon le igazgatói vagy képviselői állásáról. Ideje lenne, hogy a Fidesz végre betartsa a törvényeket és ne formálja őket a kedvükre – zárul Simon Gábor közleménye.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.