Új autómárka jelenik meg Magyarországon

Ősszel indulhat az értékesítés.

2022. március 29., 19:55

Szerző:

Megjelenik Magyarországon az MG autómárka, az értékesítés várhatóan az idén a harmadik negyedévben indul, közölte kedden az importőri feladatokat ellátó Duna Motors Disztribúció Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a Duna Autó cégcsoport megállapodást írt alá arról, hogy a közel 100 éves autógyártási hagyományokkal rendelkező brit eredetű márka magyarországi importőre a cégcsoporthoz tartozó Duna Motors Disztribúció Kft. lesz. Az MG (Morris Garrages) márka tulajdonosa jelenleg a SAIC Motor Corporation, amely Kínában a legnagyobb, globálisan pedig a 8. legjelentősebb járműgyártó vállalat. A cég hamarosan megkezdi az országos márkakereskedői hálózat kiépítését.

Markó Zoltán marketing és pr-vezető szerint céljuk, hogy a márkakereskedői hálózat pár év alatt lefedje a piacot, vagyis megyénként egy-egy, Budapesten pedig 3-4 MG kereskedés álljon a vevők rendelkezésére. Az MG 2021-ben globálisan 470 ezer autót értékesített, a márkát 6 országban gyártják.

Az MG az utóbbi években kezdett dinamikus fejlődésbe. Az Egyesült Királyságon kívüli európai terjeszkedését 2019 végén indította el a hollandiai székhelyű MG Motor Europe létrehozásával. Modelljeit az Egyesült Királyságon kívül már 17 nyugat-európai országban forgalmazzák. Jelenleg több mint 400 MG márkakereskedés és szervizpont működik Nyugat-Európában. Az MG 2022-ben expanziós stratégiája részeként Közép-Kelet-Európa felé fordul, ennek egyik első lépéseként Magyarországon kezdi forgalmazni autóit.

Az MG magyarországi indulásakor hat különböző modellel jelenik meg, a trendekhez igazodva benzines, plug-in hibrid, illetve teljesen elektromos változatokkal. A modellkínálat a jövőben elsődlegesen teljesen elektromos meghajtású járművekkel fog bővülni - jelezték a közleményben.
Markó Zoltán elmondta: az importőr arra számít, hogy az első teljes évben mintegy ezer autót tudnak eladni Magyarországon, három év múlva pedig 3 százalékos piaci részesedést érhetnek el.

A Duna Autó több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az autóértékesítés, flottakezelés, autóbérlés és szervizelés területén. Évente közel hatezer gépjárművet értékesít, szervizeiben évente több mint 50 ezer javítást végeznek. A csoport 300 embert foglalkoztat, konszolidált árbevétele meghaladja a 30 milliárd forintot.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Sandra Fastre / Hans Lucas via AFP)

Elutasította a Vállalkozásfejlesztési Bizottság Balassa Péter képviselői önálló indítványának tárgysorozatba vételét. Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáért a Jobbik politikusa törvényjavaslatot nyújtott be. A bizottságban kétharmados többségben vannak a fideszesek.