Varju Lászlót bántalmazták az MTVA székházában, a földről videózta a történteket, hordágyon vitték el a mentők

2018. december 17., 16:21

Szerző:

Tordai Bence élő Facebook-közvetítéséből az derült ki, hogy a bent tartózkodó ellenzéki képviselők próbáltak Varju László közelébe jutni, akit valahol bántalmaztak az épületben. Mint később kiderült, Varju Lászlót elrángatták az egyik szerkesztőségi szoba elől, majd a földre teperték, és nem engedik vissza a többi politikushoz. Arra a kérdésre, megsérült -e, először azt válaszolta, hogy most már igen, de az ráér, majd az orvos később ellátja.

Végül, a bordája környékét fájlalva, beleegyezett, hogy mentőt hívjanak hozzá, ami negyven perc múlva meg is érkezett, Varjut ezután körülbelül fél órával el is vitték, hordágyon.

Jóval hamarabb ment be az épületbe egy rendőr őrnagy, aki arra szólította fel a képviselőket, hogy hagyják el az épületet. 

A rendőrnő egy határozatot olvasott fel, amelyben helyt adnak a birtokháborítási kérelemnek. Most a képviselők arra várnak, hogy vajon erőszakkal kiviszik -e őket rendőrök.

Varju László ez előtt élő adásban volt, a földről közvetített és beszélt az őt leteperőkhöz. Nyugodt hangnemben kommunikált, amit csendben hallgattak, leszámítva egy kis közjátékot:

- Szüksége van orvosra? - kérdezték tőle

- Maga orvos? - kérdezett vissza Varju. - Mert, ha nem, a barátaimat engedjék ide. 

- Akkor, ha fel tud állni, álljon fel! - válaszolta az egyik jelenlévő.

- Nem állok fel, mert hatan letepertek - szólt vissza Varju, aki hozzátette, csak a képviselőtársai érhetnek hozzá, a jelenlévők nem. 

Miután ennyiben maradtak, Varju újra arról kezdett el beszélni, milyen károkat okoz az Orbán-kormány, amit néma csend övezett. Az MTVA egyik operatőre filmezi a politikust, aki megkérdezi tőle, nem akarják -e élőben kapcsolni a felvételt a főnökei? A válasz nemleges.

Az egyik MTVA-s dolgozó sokadjára megkérdezte Varjutól, akarja -e, hogy mentőt hívjanak hozzá. A politikus, először szerette volna, ha rendőrt is hívnak, ám azt nem akartak. Végül beleegyezett abba, hogy csak mentőt hívjanak.  

Élő közvetítésünk a Kunigunda utcából:

Mielőtt sikerült volna telefonon elérni Varjut, Tordai Bence lihegve rohant, hogy megkeresse képviselőtársát. A párbeszédes politikust leszorították a lépcsőről, dulakodásba keveredett a biztonsági őrökkel, akik azt sem vállalták, hogy lekísérjék Varjut. 

Mint később kiderült, lent ültek a képviselők, amikor megtudták, Varju az emeleten fekszik, egyesek akkor úgy tudták, meg is rugdosták.  

Fotó: Facebook

A képviselők tiltakozásképpen, kezüket a tarkójukra kulcsolva lefeküdtek a földre a biztonsági őrök és a lépcső elé, azután álltak fel, miután sikerült telefonon elérni Varjut. Tordai Bence, a többi képviselőhöz hasonlóan ma sokadjára hívta a rendőrséget. 

Cikkünk folyamatosan frissül!

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.