A TV2 székházába jegyezték be Vaszily Miklósék Pesti TV-jét

2020. július 10., 15:33

Szerző:

Várhatóan szeptemberben indul a Pesti TV – árulta el a Media1 érdeklődésére Vaszily Miklós, a tervezett új tévécsatorna társtulajdonosa, egyben a TV2 Zrt. elnöke, és az Index hirdetési felületeit értékesítő Indamedia Zrt. 50 százalékos tulajdonosa.

Vaszily közölte, hogy Huth Gergelyék, vagyis a Pesti Srácok főszerkesztőjének cége lesz a Pesti TV médiaszolgáltatójának tartalombeszállítója az induláskor.

Még zajlanak a tárgyalások a kábelszolgáltatókkal a terjesztésről, de július végéig szeretnének megállapodásra jutni. Várhatóan augusztusban jelentik be, hogy melyik szolgáltatónál lesz elérhető a PTV.

Vaszily Miklós azt is elárulta, hogy a Pesti TV médiaszolgáltatója, a Progress Média Hungary Kft. miért a TV2 Zrt. Róna utcai székházába van bejegyezve. Vaszily szerint ez csak azért alakult így, mivel

neki az irodája ott van, és „így volt praktikus”.

Kijelentette, hogy az új tévécsatornának a TV2-höz semmi köze, az attól független lesz.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A portál emlékeztetett arra, hogy a Pesti TV-t elindító Progress Média Hungary Kft.-nek Vaszily Miklós mellett a Bizalmi Vagyonkezelő Kft. a másik tulajdonosa. A G7 szerint a kft. pénzét Mészáros Lőrinc biztosítja egy okirat szerint.

A kft. vezetőségében ott van Tima János, a TV2 igazgatóságának tagja, a TV2, az IKO és az Atmedia anyavállalatának vezetője, aki emellett Alcsútdoboz fideszes polgármestere is.

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.