Itt lehet élőben követni a tűzijátékot

Este 9-től a Duna Televízió a helyszínről, élőben is közvetíti az augusztus 20-a után elhalasztott Szent István napi tűzijátékot.

2022. augusztus 27., 20:47

Szerző:

Este 9 órától a Duna Televízión a közmédia a helyszínről, élőben közvetíti az augusztus 20-ról augusztus 27-re halasztott tűzijátékot.

A közmédia tájékoztatása szerint este 9 órakor kezdődik a „Tűz és fények játéka” című műsor, amelyet teljes egészében, élőben közvetít a Duna. Ezt interneten is lehet majd követni, itt.

A látványos show-t drónok, illetve fényfestés – az Országház, a Nemzeti Galéria, valamint a Gellért-hegy felületén – egészítik ki. A produkció területe a Margit hídtól egészen a Szabadság hídig húzódik majd, és a tavalyihoz hasonlóan a magyar történelem egy-egy jelentős epizódját mutatja be, úgy, mintha egy kisgyermek álmodná meg. A zenei aláfestésről Elek Norbert zeneszerző gondoskodik a Budapest Scoring Orchestra közreműködésével. A tűzijáték során több mint 40 ezer pirotechnikai eszközt lőnek majd fel.

Az operatív törzs 20 órakor történt helyzetértékelése alapján megállapítható, hogy továbbra sincs olyan tényező, amely befolyásolná az ünnepi tűzijáték megtartását - írta Facebook oldalán Kovács Zoltán nemzetközi kommunikcióért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

(Kiemelt kép: Budapest, 2022. augusztus 18. Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2022. augusztus 18-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor)