A Jobbik szerint inkább eladni kéne a tűzijátékokat, nem fellőni

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be a közpénzmilliárdok elégetését, legyen szó a Vodafone megvásárlásáról, vagy a szerintük felesleges és nehezen magyarázható tűzijátékról.

2022. augusztus 27., 12:40

Szerző:

A Jobbik szerint ebben a válságos időszakban „nem saját mobilszolgáltatóra és környezetszennyező látványosságra kell az adófizetők pénzét szórnia a kormánynak”, hanem a rezsiemelés kompenzációjára, az élelmiszerek áfacsökkentésére és az oktatási intézmények kifűtésére, megelőzve a szénszünetet és az online oktatás elrendelését.

Román betörés évfordulóján durrogtatunk?

Hozzátették: ráadásul éppen akkor akar tűzijátékot durrogtatni a magát nemzetinek valló kormány, amikor a románok 1916-os erdélyi betörésének évfordulója van.

„Most, hogy ismét zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Jobbik arra kéri a fideszes kormányzatot, ne húzza tovább ezt a megtartjuk, nem tartjuk meg, elhalasztjuk, majd pedig felmentjük az OMSZ vezetőit bolsevik teleregényt, s adja el a petárdákat még azon az áron is, ha bukik rajta valamennyit” – fogalmaztak a közleményben.

A petárdák eladásából befolyó összegből pedig fizessék ki az önkormányzatoknak a háborús veszélyhelyzetre hivatkozással elmaradt közterület-használati díjat és fűtsenek ki néhány száz iskolát télen - javasolta a Jobbik.

(Kiemelt kép: Budapest, 2022. augusztus 18. Az augusztus 20-i tűzijáték pirotechnikai eszközeit telepítik a Nuvu Kft. szakemberei az Erzsébet hídon 2022. augusztus 18-án. MTI/Illyés Tibor)

Tegnap 21:22

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.