Egy teljes autószalon lángolt Fóton

Egy drága autószalon csarnoképülete gyulladt ki több helyen is. Még az M3-as egy szakaszát is le kellett zárni a füst miatt.

2023. április 17., 14:30

Szerző:

Videót közölt a Népszava arról, hogy hét vízsugárral kellett a tűzoltóságnak eloltania azt a fóti autószalont, ami nagyon erős lángokkal égett a vasárnap délutáni órákban. Az autószerelő műhelyként és autószalonként is működő létesítmény előtető alatti raktérrésze kapott lángra, majd az épület mintegy kétszáz négyzetméteren, sűrű füsttel égett.

A füst miatt az M3-as autópálya Budapest felé haladó, 19-es kilométerszelvényét Mogyoródnál rövid időre le is kellett zárni. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint a kiérkező tűzoltók jelentős erőkkel a tűz megfékezését és továbbterjedésének megállítását sikeresen elérték, bár az autószalonban nagyon jelentős anyagi kár keletkezett.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó, fővárosi hivatásos, a szentendrei hivatásos és önkéntes, valamint a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral megfékezték a lángokat, közben kimentették az épületben álló gépkocsikat, amelyekben a tűz nem tett kárt – tették hozzá.

A füst már eloszlott, ezért a forgalom újra megindulhatott az útszakaszon – jegyezték meg.

Közölték, jelenleg az utómunkálatokat végzik.

(Kiemelt kép: Lángolt egy autószalon tetőszerkezete Fóton. Fotó: Képkivágás a Keszi Channel Facebook-videójából)

16:38

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.