Tovább gördül az útfelújítás, kerülje az M2-est és az M0-st

Újabb szakasz zárásával folytatódnak a felújítási munkálatok az M2-es és az M0-s autóúton hétfőtől – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken .

2023. november 3., 14:17

Szerző:

Azt írták, hogy november 6. és 9. között az M2-es autóúton, a kosdi csomópont előtti szakaszon a Budapest felé vezető sávot egy kilométer hosszon lezárják.

A korlátozás ideje alatt a lezárt szakaszokon jelzőőrös forgalomirányítás mellett egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy újabb üteméhez érkeznek az M0-s autóút északi szektorának burkolatfelújítási munkálatai, ezért hétfőtől négy éjszakán át, este 20 órától másnap reggel 6 óráig sávzárás várható a 11-es főúti csomópont előtt mindkét pályaoldalon. 

A korlátozás ideje alatt egy sávra szűkül az M0-s autóút és a 11-es főút csomópontjában a gyorsforgalmi út mind a két oldalon – áll a közleményben.

(Kiemelt képünk: Forgalom az M0-s nyugati szektorában, Diósdnél. Fotó: 168.hu)

2024. június 19., 09:33

Az Európai Bizottság kritikus hangvételű bírálatot fogalmazott meg amiatt, hogy a Budapestre vonatkozó pályázati kiírások késnek, egyértelműen diszkrimiálva az itt élőket. A kormány arra hivatkozva nem írta ki a pályázatokat, hogy a Magyarország számára folyosított uniós támogatás egy része zárolva van, a Bizottság szerint nem ez a valódi ok.