Tóth Csaba: Zuglónak 1,5 milliárdos kiesést okozott az ingyenes parkolás, de gondot okozna, ha hirtelen újra fizetős lenne

Az MSZP-s képviselő szerint az ingyenes parkolás nem állította meg a járványt, csak veszteséget és káoszt okozott.

2021. május 4., 08:28

Szerző:

Biztosan lesz az MSZP-nek saját miniszterelnök-jelöltje, az ő bejelentése után fény derül az egyéni jelöltekre is - mondta Tóth Csaba, az MSZP zuglói országgyűlési képviselője a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban. 

Ahogyan arról a hétfői nap folyamán már beszámoltunk, Tamás Gáspár Miklós a Klubrádió oldalán tette közzé az ATV bojkottálására való felhívását, miután a cégcsoporthoz tartozó Spirit FM ideiglenesen megkapta a Klubrádió korábbi frekvenciáját. A felhíváshoz csatlakozott Hadházy Ákos, a Momentum zuglói jelöltje is, aki egyben Tóth Csaba ellenfele lesz az ellenzéki előválasztáson. Fiala János kijelentésére, miszerint Hadházy rendszeres résztvevője az ATV műsorainak, ellentétben Tóth Csabával, az országgyűlési képviselő kijelentette: nem azért nem megy be az ATV-be, mert nem hívják, hanem mert nem igényli ennyire a szereplést, inkább a háttérben szeret dolgozni. 

Mindazonáltal kijelentette, ha hívnák elmenne a Spirit FM-be, ugyanis szerinte egy politikusnak az a dolga, hogy véleményt formáljon, nem pedig az, hogy bojkottáljon bizonyos csatornákat, médiumokat. Szerinte az előválasztási vitáknak sem országos tévékben kell majd zajlania, sokkal inkább helyben. Fiala szerint a helyi, Zugló TV-be azonban továbbra sem hívták meg Hadházy Ákost, a kihívóját, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes azonban támogatásáról biztosította az MSZP most is regnáló jelöltjét.

Tóth Csaba szerint a főpolgármester-helyettessel körbejárták Zuglót, és olyan fejlesztésekről egyeztettek a napokban, mint a Vezér út, vagy épp a Szabó Ervin Könyvtár felújítása. Tüttő Kata kijelentette, a főváros a továbbiakban is segíteni fogja a kerület fejlődését.

Arról, hogy mikorra várható hivatalos jelöltségének bejelentése, Tóth Csaba elmondta, ez minden bizonnyal azután fog megtörténni, hogy a Magyar Szocialista Párt bejelentette a miniszterelnökjelölt-jelöltjét. Megerősítette: biztosan lesz a pártnak saját jelöltje. 

A műsorban szó esett továbbá a Napi.hu megbízásából készített közvélemény-kutatásról is, amely az emberek ingyenes parkoláshoz való viszonyáról volt hivatott képet adni. Tóth Csaba a felmérés kapcsán elmondta, ugyan megkezdődött a nyitás, de csak bizonyos területeken, sok esetben továbbra is változatlan a szabályozás. Kijelentette: az ingyenes parkolás a járványt nem szorította vissza, azonban káoszt okozott a városokban, így semmi értelme nincs annak, hogy fenntartsák. Hozzátette: Zuglónak ez körülbelül 150-200 millió forintos kiesést jelent havonta, összesen pedig már 1,5 milliárd forintra rúg az emiatt fennálló kiesés. A 45 parkolóőr közül sokan elmentek, sokakat pedig más munkakörbe helyeztünk át, így az is problémát okozna, ha egyik napról a másikra újraindulna a parkolás - mondta Tóth Csaba. 

A minap bejelentett városligeti fejlesztések ügyében a zuglói képviselő elmondta, a Mexikói úti P+R parkoló fontosságát már tíz éve hangsúlyozza mindenki, így örül, hogy megvalósul, azonban megjegyezte: egyúttal a közlekedési csomópontot is újra kell gondolni. Sokan már most P+R parkolónak használják Zuglót, pedig közel sincs annyi hely a kerületben. 

(Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos)