Tört-zúzott, milliós károkat okozott a nyíregyházi stadionban egy rongáló

Vízzel árasztotta el a küzdőteret, felborította az italautomatákat, kifújta a port a tűzoltókészülékekből, üvegeket tört. 

2021. június 14., 07:55

Szerző:

Múlt pénteken, 5 óra 7 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Nyíregyházán a Continentál Arénában egy ember rongálást követ el. A járőrök a helyszínen egy megrongált autót és betörés nyomaira bukkantak – írja a police.hu

Az épületbe lépve rendhagyó látvány fogadta a járőröket. A padlót mindenhol tűzoltókészülékekből származó fehér por, és üvegszilánk borította, a csarnok küzdőterébe tűzoltótömlőből folyt a víz, megrongált italautomaták voltak a folyosón felborítva.

A rendőrök elzárták a vízcsapot, és elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 21 éves férfit, aki még mindig az épületben volt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi, miután az utcán parkoló gépkocsi szélvédőjét betörte, a sportcsarnok oldalán felmászott az egyik vészkijárathoz, amit szintén betört, bejutott az épületbe, ahol további súlyos, több millió forint összegű kárt okozott a szándékos rongálással.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói a nyíregyházi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, és őrizetbe vették. A gyanúsított azt mondta vallomásában, hogy ittas volt, ezért nem emlékszik a történtekre, de vállalja a felelősséget tettéért.

(Kiemelt kép: police.hu)

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.