Törölték Gulyás Márton kamupártokról szóló videóját a YouTube-ról

2019. május 11., 21:54

Szerző:

UPDATE

Vasárnap a Google újra elérhetővé tette a második részt, a film teljes változatát azonban még nem.

 

Adatvédelmi okokra hivatkozva a YouTube tulajdonosa, a Google törölte Gulyás Márton kamupártokról szóló tényfeltáró filmjét a videómegosztóról – írja a 444 az aktivista közlésére hivatkozva.

Gulyás Márton szerint a Rablópártok című, három részben feltöltött, másfél órás filmnek először a második részét törölték csütörtökön, aztán szombaton a teljes változatot is.  Az első és a harmadik rész fent van, az aktivista pedig azt gyanítja, hogy a Kálmándi Sándorról, a Net Párt nevű alakulat képviselőjelöltje miatt döntött a Google a törlés mellett, a második rész és a teljes változat eltüntetését ugyanis a filmnek arra a részére hivatkozva indokolták, amelyben a politikus szerepel.

Gulyás Márton angolul és magyarul is írt a Google-nek, azzal érvelve, hogy filmje közszereplőről szól, és mivel semmilyen YouTube-szabályzatot vagy magyarországi törvényt nem sért meg vele, kéri, hogy állítsák vissza a film elérhetőségét. Egyelőre semmilyen választ nem kapott, ahogyan a Google a 444 szombat délutáni kérdésére is csak azt ígérte, hogy utananéz a dolognak, érdemi válasz azonban nem érkezett.

A filmről az első rész alapján ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.