Elárulta Karácsony Gergely, kire szavazott az előválasztáson

Élőben jelentkezett be a főpolgármester be a Széll Kálmán térről, ahol az esőben is áll a sor, hogy az emberek szavazhassanak. 

2021. szeptember 22., 09:45

Szerző:

Élőben jelentkezett be Tordai Bence, az össze-ellenzék képviselőjelöltje, valamint Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd – és az MSZP, LMP által is támogatott – miniszterelnök-jelöltje a Széll Kálmán térről.

Mint a nyilvánossággal megosztották, nem sokkal a sajtótájékoztató előtt adták le szavazatukat az előválasztáson, mindketten egymást támogatva. Karácsony Gergely a budapesti 4-es számú egyéni választókerületben fog szavazni, amelyben Tordai jelenlegi előválasztási ellenfele a DK, a Jobbik és a Liberálisok által támogatott Kálmán Olga.

„Mindent megteszünk, hogy online is le lehessen adni a szavazatokat” – ígérte Karácsony Gergely, aki szerint az előválasztás lényege, hogy a bizonytalan szavazóknak is hitet adjanak. 

(Kiemelt képünk: Tordai Bence közgazdász-szociológus, politikus, egyetemi oktató, 2015-2018 között a Párbeszéd Magyarországért párt szóvivője és kommunikációs igazgatója, 2018-tól a párt országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese. Fotó: Dimény András)

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.