Levegőbe tett kézzel búcsúzott a női kézilabda-válogatott a tokiói olimpiától

Szoros volt a meccs, mégis büszkén veszítettek. 

2021. augusztus 4., 08:05

Szerző:

Búcsúznia kell a magyar női kézilabda-válogatottnak a tokiói olimpiától. A csapat szoros meccsen, de végül kikapott a norvégoktól a magyar női 26-22-re az olimpia női kézilabdatornájának szerdai negyeddöntőjében. A magyar csapat az utolsó percig jól küzdött az első helyért, a vereség pedig nem szomorította el őket: levegőbe tett kézzel, együtt tapsolták meg a győztes norvégokat. 

Elek Gábor együttese összességében jól tartotta magát a sztárokkal teletűzdelt riválissal szemben, de a második félidő utolsó szakaszában a kiválóan védő kapus, Katrin Lunde vezette északiak felőrölték a magyar válogatottat. A női kézilabdázók így két győzelemmel és négy vereséggel zárták az olimpiát, végső helyezésük pedig a még hátralévő két negyeddöntő végeredményétől is függ – írt az MTI.

(Kiemelt kép: Magyar játékosok ölelkeznek a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Norvégia mérkőzés után a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. augusztus 4-én. Fotó: Fabrice Coffrini / AFP via Europress)