Hatott a testvéri drukk: ezüstéremmel a dobogón végzett Lőrincz Viktor

Megvan az ötödik ezüstérem.

2021. augusztus 4., 14:05

Szerző:

Újabb sikert arattak a magyarok a tokiói olimpián. Szerdán bár Lőrincz Viktor kikapott az ukrán Zsan Belenyuktól, így ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában, de így is dobogósként megszerezve a magyar küldöttség 12. érmét a tokiói olimpián – közölte az MTI. A győzelem nemcsak a magyaroknak, hanem Lőrincz családjának is hatalmas siker, hiszen ezzel mindkét testvér olimpiai bajnok lett. 

Lőrincz Viktor szerdai győzelmével ötre duzzadt a magyar ezüstérmes olimpikonok száma. Siklósi Gergely (férfi párbajtőr egyéni),
Milák Kristóf (úszás, 100 m pillangó), Varga Ádám (kajak-kenu, K-1 1000 m) és Berecz Zsombor (finn dingi) mellett most már Lőrincz Viktor is az ezüstolimpikonok sorába lépett. 

Lőrincz Tamás szerdán vehette a nyakába a győztesnek járó aranyérmet a férfi kötöttfogás 77kilógrammos súlycsoportjában.„El sem hiszem, ott álltam a dobogó tetején és itt fogom ezt az érmet. Rio nem sikerült jól, túl sokat kellett fogynom, de az viselt meg igazán, ami az öcsémmel történt. Ha ő nincs, ez meg sem történik. Ő volt az, aki tovább rugdosott, hogy csináljam tovább, miközben az ő nyakából vették el a bronzot” –  emlékezett vissza az előző olimpián történtekre a súlycsoport regnáló olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, aki elismerte, nehéz volt megállnia, hogy ne nézze fivére elődöntőjét, de muszáj volt „fókuszban tartania” magát, ezért győzelme után csak egy puszit adott neki. 

(Kiemelt kép: Lőrincz Viktor (pirosban) az ukrán Zsan Belenyuk ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 4-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)