06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Többek között Kálmán Olgát, Tordai Bencét és Kunhalmi Ágnest is támogatja az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom

 Kálmán Olga és Tordai Bence is Budapest 4. számú egyéni választókörzetében indul az előválasztáson.

2021. május 8., 18:45

Szerző:

Újabb 18 ellenzéki jelöltet támogat a Mindenki Magyarországa Mozgalom az előválasztáson – jelentette be Márki-Zay Péter, a szervezet elnöke és miniszterelnök-jelöltje online sajtótájékoztatóján, írta meg a 24.hu. Mint mondta, a cél, hogy szinte minden körzetben legyen saját vagy támogatott jelöltje a mozgalomnak az őszi előválasztáson. „A most bejelentett 18 jelölt valamelyik ellenzéki párt színeiben indul az előválasztáson, a Mindenki Magyarországa Mozgalom pedig a támogatásáról szeretné őket biztosítani. Meg vagyunk győződve, hogy az adott körzetben ők a legalkalmasabbak arra, hogy a 2022-es választásokon legyőzzék a Fidesz jelöltjeit. Emellett egyrészt gesztust szeretnénk gyakorolni egy-egy párt vezető politikusa felé, másrészt szeretnénk elismerni a kiemelkedő közéleti munkásságot végzőket” – mondta Márki-Zay Péter.

A most bejelentett 18 jelölttel negyvenre emelkedett azok száma, akiket valamelyik ellenzéki párt indulójaként a Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogat az előválasztáson. A mozgalom saját színeiben mintegy húsz jelölt indult el eddig. A következő hetekben több mint két tucat újabb induló bejelentését tervezi a szervezet.

Az újonnan bejelentett 18 képviselő között van egyebek mellett Kálmán Olga , a DK elnökségi tagja, Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője, Varjú László, a DK alelnöke, Ander Balázs, a Jobbik alelnöke, Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, valamint Orosz Anna, Újbuda Momentumos polgármestere.

Arra a közlemény nem tér ki, hogy a megnevezett 18 körzetben egy kivételével mindenhol csak egy jelöltet támogat a mozgalom, ám egy helyen nem tették le a voksot az egyik jelölt mellett: Budapest 4. számú egyéni választókörzetében az előválasztáson induló Kálmán Olgát és Tordai Bencét is támogatják.

A mozgalom ugyanakkor hangsúlyozza, nemcsak politikailag sokszínű a támogatott jelöltek sora, de földrajzilag is: a pénteken bejelentett 18 induló között van békéscsabai, gyulai, kalocsai, dunaújvárosi, karcagi, komáromi, marcali, tapolcai és budapesti is.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI | Balogh Zoltán)