Megfeszített munkával próbálják megfékezni a lángokat a tűzoltók Budapesten

Még mindig nagy erőkkel zajlik a kispesti telephely oltása.

2021. december 11., 10:08

Szerző:

Újabb egységek kapcsolódtak be annak a tűznek az oltásába, amely Budapest XVIII. kerületében egy volt textilgyárhoz tartozó ipari létesítményben ütött ki – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivője szombat délelőtt az MTI-t.

Kisdi Máté közölte:

a helyszínre már több mint nyolcvan tűzoltó érkezett, harminc gépjárművel.

Ahogy arról már korareggel beszámoltunk, a fővárosban hatalmas lángokkal pusztító tűz a a Fáy utcában ütött ki szombat hajnalban. A tűz az épületen belül százötven, a tetőn mintegy ezer négyzetmétert érint. Az OKF korábban azt közölte, hogy a mintegy négyezer négyzetméteres, kétszintes kispesti épületben műanyagszármazékok gyulladtak meg. A lángok a környező lakóépületeket nem veszélyeztetik – tették hozzá.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. december 11. Tűzoltók a kigyulladt telephelyen a XVIII. kerületi Fáy utcában 2021. december 11-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.