Több mint 13 ezer menekült érkezett hazánkba Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 4883-an léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8160-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

2022. december 1., 08:21

Szerző:

A beléptetettek közül a rendőrség 188 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal szerdán 89 ember, köztük 29 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve – tudatta az ORFK.

(Kiemelt képünk illusztráció: A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron. MTI/Balogh Zoltán)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.