Több bérleti díjjal tartozott egy önkormányzatnak az V. kerületi jegyző, mint az a nő, akit kilakoltatott

Az V. kerület jegyzőjének sokkal jelentősebb tartozása volt a XII. kerület felé, mint akit nemrégiben kilakoltatott.

2022. október 18., 16:06

Szerző:

Dr. Sélley Zoltán János csaknem 760 ezer forinttal tartozott a Hegyvidéki Önkormányzatnak be nem fizetett ingatlanbérleti díj miatt, mint annak a 67 éves nőnek, akit a hónap első hetében kilakoltatott – tudta meg a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A 67 éves, krónikus beteg Kovács Zsuzsának 151 400 forint lakbérhátraléka volt, 73 000 forinttal tartozott kifizetetlen fűtés számlák miatt és további, nagyjából 200 000 forint tartozása per alatt van jelenleg. A kilakoltatást A Város Mindenkié csoport, köztük három országgyűlési képviselő is megpróbálta megakadályozni – sikertelenül.

Sélley viszont még 2013-ban sokkal többel tartozott a XII. kerületnek, pontosan 758277 Ft-nyi tartozása volt. Sélley egy 15m2-es alagsori önkormányzati tulajdonú ingatlant bérelt havi 35 848 forintért, vagyis nagyjából 21 havi tartozást halmozott fel, de a bérleti joga nem került veszélybe.

Az élőlánc ellenére kilakoltatták

A Város Mindenkié aktivisták és három országgyűlési képviselő élőlánca ellenére kilakoltatták a 67 éves krónikus beteg Kovács Zsuzsát. A rendőri intézkedés során Tordai Bence ujja eltört – számoltunk be az V. kerületi kilakoltatásról korábban.

Ajtay András, az AVM egyik aktivistája elmondta, a szervezet jelenleg nagy erőkkel próbálja megoldani ügyfelük lakhatását, addig is Zsuzsa a Magyar Evangéliumi Testvérközösség átmeneti szállására fog kerülni.

Az ügy végéről Tordai Bence is közzétett egy posztot Facebookon, amelyben arról írt, hogy a „mai fideszes kilakoltatás legszomorúbb eredménye: hajléktalanná tettek egy kiszolgáltatott, beteg, idős asszonyt. Ehhez képest legfeljebb kellemetlen mellékkörülmény, hogy a rendőri intézkedés közben eltört az ujjam.”

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.