Tizennégymilliárdba került, de a titkok titka, mikor adják át az új diósgyőri stadiont

2018. január 29., 14:23

Szerző:

Hallgatás övezi a Diósgyőr új stadionjának átadását. Hónapokkal ezelőtt tartotta magát az elképzelés, hogy február 2-ára elkészül az új,majdnem 15 ezer férőhelyes ékszerdoboz Miskolc külvárosában, de a Magyar Nemzet értesülése szerint nemhogy a napokban nem készül el, de a tavaszi bajnoki rajtot sem kezdheti 2016 óta összesen 14 milliárd forintból épülő otthonában a DVTK.

A lap információi szerint a klub már értesítette a labdarúgókat, hogy az első öt hazai NB I-es mérkőzést Mezőkövesden kell lejátszaniuk, mellékelve azt a kérést, hogy

ne szóljanak erről senkinek se.

Ha igaz, hogy az első öt hazai bajnokit kell majd még kényszervendégségben játszania a Diósgyőrnek, kitalálhatjuk, mikortól áll rendelkezésre a papíron kész stadion, a tavaszi hatodik hazai összecsapást pontosan május 19-én játssza a DVTK a Paks ellen, ezután pedig már csak egyetlen találkozó vár rá, június 2-án annak a Videotonnak a vendéglátójaként, aminek tulajdonosa, Garancsi István Fidesz-közeli vállalkozó, Orbán Viktor kötélbarátjának a cége, a Market építi a diósgyőri arénát.

A lap kereste a miskolci klubot, a sajtósa azonban azt kérte, az építőhöz, illetve a beruházás gazdájához forduljanak a Diósgyőrt egyébként nem értesítették arról, hogy a Fradi elleni első hazai tavaszi bajnoki mérkőzést nem játszhatják még az új arénájukban. A diósgyőristadion.hu-n szereplő információs vonal túloldalán megszólaló úr elhárította a nyilatkozatot, és azt kérte, forduljanak a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjához, vagyis Fürjes Balázsékhoz. A KKBK sajtóosztálya a fideszes kormányzat jó szokásához híven írásban kérte a kérdéseket, és későbbi választ ígért.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.