Tizenegy gyermekes család otthona égett le Hajdúszoboszlón

A tűz a szobában keletkezett, az anya kimenekítette a gyerekeket és hívta a tűzoltókat, de szinte minden értékük a lángok martaléka lett.

2023. június 17., 19:34

Szerző:

Péntek délután kigyulladt egy lakóház Hajdúszoboszlón – írta a haon.hu. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották a lángokat, illetve megbontották a tetőszerkezetet. A házban a Molnár család lakott: a szülők és tizenegy gyermek, akik közül a legkisebb kettő, a legnagyobb tizennyolc éves.

A családnak csupán öt zsák ruhája, valamint néhány bútora maradt meg, ezért most egy átmeneti szálláson laknak – számolt be a család helyzetéről a Blikk. A helyiek összefogtak értük, és mindent megtesznek azért, hogy segítsenek a gyermeknek és a szülőknek.

„A feleségem és a gyerekek itthon voltak, azt vették észre, hogy füstöl a tetőtér” – nyilatkozta a Hajdú Online-nak Molnár János. A családfő elmondta, hogy a felesége kihozta a gyerekeket, majd értesítette a tűzoltókat. Ő maga munka miatt volt távol, az építőiparban dolgozik kőművesként. Huszonöt éve laktak ebben a házban, egy élet munkája veszett oda a tűzben. 

(Képünk illusztráció. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)