Tinik mentették meg egy idős asszony életét

A 70 év körüli asszony egy budapesti buszon lett rosszul, amikor a tinik a segítségére siettek.

2021. augusztus 4., 20:34

Szerző:

Az Országos Mentőszolgálat szerdán a Facebookon osztotta meg, hogy kedden Budapesten az 52-es buszon két tinédzser mentette meg egy 70 év körüli asszony életét. Az idős utas rosszul lett és nem lélegzett, akinek azonnal segítségére sietett a két fiatal. A buszt megállították és felhívták a mentőket. A mentésirányító több mentőegységet is riasztott az eset miatt, miközben a bejelentő fiatalok megvizsgálták a nőt a diszpécser instrukciói alapján.

A két tinédzser korú utas pánik helyett újraélesztésbe kezdtek, amit pár perc múlva a helyszínre érkező mentők folytattak emelt szinten. Az életmentés sikeres volt az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően. Az asszonyt stabil állapotban tudták kórházba szállítani a mentősök. „Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – fogalmaztak a mentősök a poszt végén.

(Kiemelt kép: Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.